Pieniškos rankų darbo karamelės be konservantų kūrėja Greta Putnaitė jau nuo mažens buvo tikra smaližė, kuri nenustygdama sukiodavosi virtuvėje. Tačiau ten ji ne tik ieškojo patikusių desertų, bet ir pati bandė juos pagaminti. Labiausiai pamėgta Gretos karamelė tapo pagrindu užgimti šiandien sėkmingai gyvuojančiam ir sparčiai augančiam prekiniam ženklui „Cannamella“.
Karamelė – desertas, nurodęs gyvenimo kelią

Paklausus Gretos, kaip prasidėjo „Cannamella“ gyvavimas, ji patikino, kad viskas prasidėjo nuo karamelės: „Kiek prisimenu save, karamelė visada karaliavo mano mėgstamiausių desertų sąraše. Ji buvo visko pradžia. „Cannamella“ taip tapo ne tik mėgstamiausiu desertu, o ir mano gyvenimu.“

Kelis metus uoliai dirbau ir tobulinau receptus, kol pagaminau savo svajonių karamelę, kuri puikiai tinka mirkyti vaisių skilteles, prie sūrio, ledų ar tiesiog kabinti šaukštu.

Pasirinkusi studijuoti maisto technologijos ir inžinerijos studijas, Greta teigė puikiai žinojusi, kad pasirinko teisingą kelią: „Jau būdama trečiame kurse pradėjau eksperimentuoti pas prof. Praną Viškelį laboratorijoje. Po daugybės prisvilintų puodų, sugadintų sienų ir nudegusių pirštų gimė „Cannamella“.

Kelis metus uoliai dirbau ir tobulinau receptus, kol pagaminau savo svajonių karamelę, kuri puikiai tinka mirkyti vaisių skilteles, prie sūrio, ledų ar tiesiog kabinti šaukštu. Taigi, mano kelias su maistu prasidėjo neatsitiktinai, nes buvau pasirinkusi tokią studijų programą.“

Sveikas desertas žmonių džiaugsmui

„Cannamella“ įkūrėjai Gretai svarbiausia, jog karamelė džiugintų žmones: „Norisi, kad kiekvienas įsigytas karamelės stiklainis primintų namie virtą karamelę. Stengiamės, kad kiekvienas šaukštelis atneštų daugiau saulės ir šypsenų žmonėms. Todėl tikimės, kad mūsų karamelė skaniausia Lietuvoje, o jeigu ir ne – tikrai daugiausiai pripildyta meilės ir džiaugsmo.“

Stengiamės, kad kiekvienas šaukštelis atneštų daugiau saulės ir šypsenų žmonėms. Todėl tikimės, kad mūsų karamelė skaniausia Lietuvoje, o jeigu ir ne – tikrai daugiausiai pripildyta meilės ir džiaugsmo.

Žinoma, ne mažiau svarbus natūralumas. „Cannamella“ karamelėje nerasite jokių pridėtinių kvapiklių ir dažiklių – tik natūralius ingredientus. Gretos teigimu, karamelei gaminti kliaujamasi tik aukščiausios kokybės žaliavų pakuočių tiekėjais ir ingredientais.

Skoniai gimsta eksperimentuojant ir atsižvelgiant į pirkėjų poreikius

Nors prekinio ženklo „Cannamella“ įkūrimo pradžioje buvo pardavinėjama tik klasikinė karamelė, kuri net ir šiandien yra pati paklausiausia, stengiantis papildyti asortimentą, kilo mintis daugiau eksperimentuoti ir sukurti įvairesnių skonių.

„Esu bandžiusi gaminti karamelę su įvairiausiais ingredientais: čiobreliais, kava, apelsinais, įvairiomis uogomis, matcha arbata. Žinoma, eksperimentai ne visada gaunasi taip, kaip buvo tikėtąsi. Tačiau tik per ieškojimus galima atrasti visai netradicinius derinius puikiausiam skoniui.“, – teigė „Cannamella“ įkūrėja

Anot Gretos, svarbu atsižvelgti ir į pirkėjų poreikius. Klientams dažnai prašius pagaminti sūrios karamelės, visai neseniai „Cannamella“ asortimentą papildė pieniška karamelė su himalajų druska.

Paklausta, ar turi savo mėgstamiausią skonį, Greta atsakė, jog paprastai tai būtų pieniška karamelė su liofilizuotomis avietėmis, tačiau šiuo metu labiau mėgstanti karamelę su himalajų druska, nes ji ne per saldi, o vasaros metu puikiai tinka su ledais. Anot jos, produktą drąsiai galima vartoti su sūriu, ypač ožkos: „Rekomenduoju paskrudinti duoną kartu su brie sūriu ir uždėti karamelės, rukolos lapų bei figų uogienės. Tiesiog nuostabus skonis!“

Pieniška karamelė – ištisus metus

Paklausta, ar produktas jautrus sezoniškumui, Greta atsakė, kad jis tikrai jaučiasi. Karamelė – šaltojo sezono produktas, nors tikrai galima rasti žmonių, kurie mėgsta karamelę ir valgo ją ištisus metus, nebijodami jokio karščio.

Įkūrėja pridūrė, kad nepaisant sezoniškumo, stengiasi, jog ir vasarą pavyktų džiuginti žmones pieniškos karamelės gausa, pavyzdžiui, per įvairias šventes: „Per vestuves, krikštynas ar kitas šventes gaminame karameles su personalizuota etikete šventės svečiams.“

Per ketverius gyvavimo metus – gausybė nutikimų

Kadangi „Cannamella“ produktas gyvuoja jau ketverius metus, paklausėme Gretos, ar yra kokių linksmų istorijų iš karamelės verslo veiklos, kurias norisi prisiminti ir jomis pasidalinti.

„Per šiuos 4 metus tikrai buvo visko, nes sunku prisiminti. Tačiau tikriausiai visi smagumai yra nutikę per muges, kai atėjęs ryte gali matyti, kad tavo palapinė nupusta į kitą gatvę arba lyja toks stiprus lietus, jog reikia prekiauti atsistojus ant kėdės.“, – teigė Greta.

Vis dėlto, anot kūrėjos, pasitaikydavo ir liūdnesnių nutikimų, kaip sudužusios karamelės, išsipylę grietinėlės kibirai, brokuoti užsakymai: „Pamenu, tik pradėjus dirbti su parduotuvėje „Maxima“ esančiais „Linkėjimai iš kaimo“ skyreliais, pirminis užsakymas buvo labai didelis. Nežinau kodėl, bet sugalvojome karameles dėžutėse guldyti, o stačias – statyti. Užsakymo pristatymas vėlavo 2 savaites, o karamelės suguldytos dėžutėse prabuvo tiek laiko, kad atidarius dėžutę buvo galima matyti atsiskyrusius riebalus nuo karamelės. Visa produkcija buvo brokuota, tačiau problemą labai greitai išsprendėme.“

Ateityje – išplėstas asortimentas

Paklausta, kokių svajonių su „Cannamella“ turi, Greta pakiliai šypsosi ir palieka vietos istorijos tęsiniui ateityje: „Jau dabar kuriame naujus produktus praplėsti „Cannamella“ asortimentui. Bus ne tik karamelės. Žinoma, dabar dar daugiau pasakyti negaliu, bet viliuosi, kad jau kitų metų pradžioje galėsite įsigyti ir pamatyti patys.“

Apsilankykite:
Puslapis: https://cannamella.lt
Facebook: https://www.facebook.com/cannamella/
Instagram: https://www.instagram.com/cannamella_/