Kūrėjos Ievos Malinauskienės prekinis ženklas „MiniMe Interior Dolls“ – tikras šedevras, kuris jau penktus metus nuotaikingomis ir jaukumą kuriančiomis rankų darbo interjerinėmis lėlėmis bei žaislais džiugina ne vien vaikus, tačiau ir suaugusiuosius. Kiek anksčiau kalbinę talentingą kūrėją apie kūrybos reikšmę jos gyvenime, šiandien šnekučiuojamės apie prekinį ženklą bei tai, kaip sekasi toliau eiti kūrybiniu keliu.
Naujas sezonas – atgijimas

Nors ilgą laiką Ieva kūrybiniu keliu ėjo sėkmingai, veikla tolygiai augo, pokalbio metu moteris buvo atvira – visai neseniai ją buvo užklupusi šiokia tokia kūrybinė krizė. Vis dėlto kūrėja į patirtą „priverstinę“ pertrauką pažvelgė pozityviai. Jos nuomone, pauzė privertė susimąstyti apie veiklą, susidėlioti savo prioritetus bei dar labiau įvertinti kūrybos svarbą jos gyvenime.

„Tokiais momentais gimsta šedevrai!“,- teigė pašnekovė

Ieva džiaugėsi, kad taip ir nutiko, o krizė netruko ilgai. Atėjęs naujas sezonas privertė galutinai „atgyti“. Vienas naujausių gaminių – minkštos žirafos, kurias jau spėjo pamilti „MiniMe Interior dolls“ gerbėjai.

„Karantino laiku jaučiau didžiulį ilgesį tolimiems horizontams ir dar nesutiktiems žmonėms.“

Žirafos gimė it atsvara karantino ribojimams ir saulėtų kraštų, tolimų kelionių ilgesiui. „Šiuo laiku jaučiau didžiulį ilgesį tolimiems horizontams ir dar nesutiktiems žmonėms“, – idėjos gimimu dalijasi kūrėja. Gerai pažinodama vaikus ir suprasdama, kad mažieji minkštų apsikabinimų žaislų gerbėjai turi ypač lakią fantaziją, moteris sukūrė minkštas, švelnias ir labai egzotiškas žirafas, skirtas svajonėms, minčių kelionėms į Afrikos savanas sužadinti bei toli skriejantiems užmojams pakedenti. „Man patinka žaislai, kurie atspindi gyvūnų rūšis gyvenančias šeimomis, nes ir mano minkštieji kūriniai į namus neretai keliauja ne po vieną, juos skirtingų atspalvių dovanoja sesėms, broliams kaip vaikystės draugą.“ – prasmingomis kūrybos detalėmis dalinasi Ieva.

Kartu su žirafomis, realybe virto ir ilgai galvoje įstrigusi vizija – mažoji elfė. Ji, pasak Ievos, jau visai netrukus pasirodys viešai ir taps dar vienu lojalių klientų širdis pavergusių kūrinių.

Minkšti žaislai nepalieka abejingų

Nors Ieva įsitikinusi, kad „MiniMe Interior Dolls“ visada bus lėlių pagal žmogų prekinis ženklas, kadangi iš to ir gimė prekinio ženklo idėja, pašnekovė neslėpė, jog minkšti žaislai taip pat nepalieka abejingų, o pardavimai pastaruoju metu ne tik nemažėja, bet ir sparčiai auga.

„Zuikiai atėjo su tokiu trenksmu, kad man teko samdytis padėjėjas. Tiesiog nebespėju jų siūti! Tačiau dažniausiai toks bumas užklumpa prieš Kalėdas, Velykas ir vasarą, kai intensyvus krikštynų metas.“- teigė Ieva.

Kūrėja mano, jog toks minkštų apsikabinimo draugų populiarumas kyla iš to, jog tai – ypatingi kūriniai: „Minkšti žaislai – ir žaidimų draugai, ir šilčiausi apkabinimai, ir saldžiausio sapno draugija! Net vyrai jiems neatsispiria. Turiu pripažinti, kad labai daug pirkėjų – būtent vyrai. Vis dėlto, daugiausiai minkštus žaislus perka krikštynoms, gimtadieniams arba kaip interjero detalę. Man rodosi, vis daugiau žmonių ieško naujų būdų suteikti vaikų kambariams daugiau modernumo, sukurti tam tikrą stilistiką. Labai džiaugiuosi, kad šie žaislai yra žavūs ne tik mažylių akiai, bet ir tėvams!“

Moters teigimu, populiarumu zuikiams šiuo metu nenusileidžia klasikinės oranžinės veliūrinės laputės, o peliukai nors iš pradžių „prigijo“ nelabai, sukūrus svajingo „vandenyno“ atspalvio peliukus, jie itin išpopuliarėjo. „Visada labai kruopščiai ieškau tinkamo atspalvio. Norisi, kad žaislai išlaikytų unikalumą ir kambaryje spindėtų tarsi ryškus akcentas.“,- pridėjo Ieva, kalbėdama apie populiariausius žaislus

Ant bangos – lėlės pagal nuotrauką individualiems ir grupiniams užsakymams

Kaip ir kūrėja minėjo, minkšti žaislai šiuo metu populiarūs, tačiau aukštų pardavimo pozicijų užleisti nesutinka ir lėlės, kuriamos pagal žmogaus nuotrauką.

„…su džiaugsmu priimu kiekvieną, kuris kreipiasi!“

„Pastaruoju metu daugėja individualių užsakymų lėlėms pagal nuotrauką. Jos ir vėl labai populiarios! Iš tiesų, visai pasiilgau tokios kūrybos ir su džiaugsmu priimu kiekvieną, kuris kreipiasi. Kalbant apie lėlės, ypač dažnai pradėjau sulaukti ir „grupinių“ užsakymų. Pavyzdžiui, kolektyvas vadovei užsako lėlytę pagal nuotrauką. Kaip žinia, tokios lėlės dėl didelio stropumo reikalaujančio kūrybinio proceso nėra pigios, o „susimetus“ po simbolinę sumą tampa kiekvieną tokios dovanos gavėją nustebinančia staigmena.“- atviravo Ieva.

Šiluma ir kruopštumas – tai, ką labiausiai vertina „MiniMe Interior Dolls“ gerbėjai

Ieva didžiuojasi, kad jos kuriamos lėlės ir minkšti žaislai sulaukia ypač daug gražių atsiliepimų: „Klientai man dažnai rašo, jog jie labai jaučia mano įdėtą šilumą ir kruopštumą. Kurdama kiekvieną kūrinį, stengiuosi išlaikyti pozityvias mintis ir jaukią atmosferą. Jau matau, kad tai persiduoda ir klientams!“

Ievos teigimu, dažnai tėvai pasakoja, jog jų vaikai nebegali paleisti jos kurtų minkštų draugų. Todėl net ir tėvams norisi juos pačiupinėti. „Kartu su tokiais nuostabiais atsiliepimais sulaukiu ir pažadų sugrįžti. Svarbiausia tai, kad pirkėjai iš tiesų grįžta. Tikriausiai vienas geriausių įvertinimų, kai klientas pasitiki tavimi ir žino, kad tu jo tikrai nenuvilsi!“,- džiaugėsi Ieva, užbaigdama pokalbį.

Ievos Malinauskienės ankstesnis interviu: https://www.lietuvoskurejai.lt/interjerines-leles-kurianti-ieva-malinauskiene-kuryboje-suradau-gyvenimo-balansa/

„MiniMe Interior Dolls“ kūrinius apžiūrėti ir įsigyti galite:

Internetiniame puslapyje: https://interiordolls.lt

Facebook: https://www.facebook.com/minimeinteriordolls/

Instagram: https://www.instagram.com/minime.interiordolls/