Kūrybiškumas klesti idėjose, jų dalybose, jis suveši, sutikus lemtingus žmones. TUTUSpot gimė netikėtai, susijungus dviejų kūrėjų jausmui, idėjoms, sutapus gyvenimo filosofijai. Aktyvi mados verslo atstovė, reklamos prodiuserė Smiltė Bagdžiūnė 2012 metais Dizaino mugės metu susibičiuliavo su kaimyne scenografe Elvita Brazdylyte. Nepaisant laiko trūkumo einamiesiems darbams ir Elvitos namuose nesemiai gimusio kūdikio, moterys per naktį sukūrė idėją atgaivinti vaikystės ledinukus, pateikti juos šiuolaikiškai ir smagiai. Sena – nauja idėja sulaukė susidomėjimo ir jau 8 metus gyvuoja kaip mažas, bet socialiai atsakingas verslas.

„Patirk ir TU dovanojimo malonumą – toks mūsų credo.“

Smiltė pasakoja, kad viskas prasidėjo taip greitai, kad nebuvo laiko svarstyti, ar pavyks, ar ne. Naktį įvykusi gamyba ir kitą dieną atidarytas “kioskelis” loftų lifto šachtoje. Jokio pavadinimo net nereikėjo, kol kažkas moterų paklausė: „kas čia tuos saldainius daro – TU ir TU?“. Per tris dienas prekybai įsibėgėjus, padrąsintos teigiamų žmonių atsiliepimų, įkūrėjos surado tinkamas patalpas ir pradėjo TUTUspot dovanų gamybos studiją.

“Nėra lengva virti rankų darbo saldainius ir galvoti, kad kažkam jų reikia. Mes tikime, kad rankų vieta tarp galvos ir širdies ne šiaip sau. Gaminant, darant bet ką, nepaisant įvairiausių vidinių diskusijų apima, maloniai primityvus darbo prasmės, ramybės jausmas, atsipalaidavimas. Patirk ir TU dovanojimo malonumą – toks mūsų credo.” – nepailsusiu optimizmu dalinasi Smiltė

Išpilta į formas TUTUSpot karamelė apkabina bandymus įlieti į jos gyvenimą naujų spalvų ir skonių. Prisiglaudžia, laikosi ant beržo medienos pagaliuko. TUTUspot tvirtai laikosi kartu ir vėsta lėtai, tai tvari gamyba. Be GMO, alergenų, aišku spalvas ir skonius renkam tokias, kad galėtų valgyti išrankiausi vaikai ir vegetarai.

Taip gimsta saldainiai gėlės su lietuviškais juodaisiais serbentais, patentuoti arbatų šaukšteliai su lietuviškomis ekologiškomis žolelėmis ar MINI3 rinkinukai su „Burtų lazdelėmis“. “Čia mes jaučiame daug poezijos, juk medinis pagaliukas kaip pirštas tvirtai laiko valgomą stiklą, pro kurį gyvenimas visai kitokių spalvų.” – apie daugiau nei saldainiai apimančią idėją kalba įkūrėjos.

“Abi turime vaikų, esame sveikos, aktyviai dirbančios mamos ir siekiame, kad auganti karta jaustų šalia esantį pavyzdį, kuriems pats darbas yra vertybė.“

TUTUspot yra labai smulkus verslas su senovine rankų darbo gamybos specifika. Prekių ženklo įkūrėjos tiki, kad ir mažas gali prisidėti prie didelių tikslų, pavyzdžiui atsakinga tvari gamyba, sąžiningumas, skaidri veikla, pagarba partneriams, tiekėjams, darbuotojams.

“Abi turime vaikų, esame sveikos, aktyviai dirbančios mamos ir siekiame, kad auganti karta jaustų šalia esantį pavyzdį, kuriems pats darbas yra vertybė. Pajamos savaime nėra prasmingos, todėl mums svarbu, kad mūsų TUTUspot ledinukai žmonėms yra reikalingi jau 8 metus ne vien Lietuvoje, bet ir Europoje ar toliau. Jaučiamės laimingos, kai mūsų darbas, gali daryti dar ir kitus gerus darbus, pavyzdžiui paremti organizacijas ar sunkesnėse socialinėse sąlygose atsidūrusius žmones.” – savo kuriamu pėdsaku ir įkvepiančiu socialiai atsakingu pasaulio suvokimu pokalbį baigia Smiltė.

Susipažinkite socialiniuose tinkluose:
Facebook: TUTUspot
Instagram: TUTUspot